Basikal Posman Zaman Dulu

Teringat aku kat kawan2 sepermainan aku dulu di wangsa melawati. Setiap dari kita.

300 Sertai Kayuhan Basikal Klasik Youtube

T api bezanya basikal dulu dan sekarang basikal dulu ada dikeluarkan lesen khas yang berfungsi macam road-tax kereta pada zaman sekarang.

Basikal posman zaman dulu. So saya pun study la pasal basikal ni. Tapi jangan harap la hamba nak lepas dia pergi kedai sorang-sorang macam zaman kita beles-beles dulu. Cuma abang mahu memberitahu adikadik yang akan ke Sukan Malaysia Sukma atau sebagainya.

Sekitar umur 5 6 tahun camtu saya sangat bebas ke sana sini. Pegi kedai boleh beli je. Abang dulu memang siang malam dengan basikal.

Sekarang sudah canggih rim karbon rangka karbon. Si Zikry tu pandai bawak basikal jadinya dia yang ajar Farisya dan Tengku. Pertama sekali kepada korang yang betul nak sertai aktiviti berbasikal ni kena tetapkan dulu niat.

Kadang round satu kampung dengan jiran-jiran dan adik-beradik. Semakin lama semakin mudah untuk semua ke sekolah untuk belajar. Tapi seperti juga televisyen yang kena ada lesen dulu-dulu ada PBT yang sudah mewajibkan pendaftaran basikal pada awal 20an hingga 60an dulu seperti gambar basikal lama di atas sebab itu orang kata cadangan itu adalah regresif.

ZAMAN DULU Zaman saya kecil-kecil dulu. We grew up with scraped knees and awesome memories of the outdoors. Dulu hendak beli sebuah basikal bukan murah bapa saudara saya dulu bekerja di stesen kereta api dan dia mampu beli basikal.

Zaman saya kecil-kecil dulu. Kadang round satu kampung dengan jiran-jiran dan adik-beradik. Naik basikal masuk kebun getah cari buah getah nak main congkak.

Dah umur lagu ni memang banyak teringat kisah-kisah lama. Sekitar umur 5 6 tahun camtu say sangat bebas ke sana sini. Zaman min dulu umur camni set2 main basikal fixie budak zaman sekrng set2 broken putus cinta.

Hmmmmdalam sedar tak sedar zaman dulu dan zaman sekarang sangat berbeza. Ia basikal kesayangan saya kerana mengembalikan kenangan pada zaman persekolahan. Namun begitu ghupenya basikal zaman sekarang ni dah tak macam zaman dulu.

Untuk sekarang ni rasanya aku banyak aktiviti-aktiviti yang macam gini jela. Mari imbas bagaimana ianya memberi kesan kepada cara kita ke sekolah sekarang berbanding zaman-zaman 1970-an dahulu. Tahun 2020 adalah tahun yang mencabar dan pandemik Covid-19 mengajar kita pelbagai perkara baru bagi semua.

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Ghupanya bapak la complicated. Tanpa mengunakan sumber tenaga minyak atau elektrik.

Post ni agak memakan masa utk disiapkansebab aku akan pastikan tidak tertingal satu pun kenangan masa silam aku D Haa pada budak2 yg lahir pada 80an n awal 90an. Tidur tengok basikal hendak ke sekolah tengok basikal orang kata semua basikal la katanya. Jadi demi keselamatan ia perlu didaftarkan jika hilang atau kemalangan terjamin.

ELEH MAKCIK DULU ANAK RAMAI BOLEH JE JAGA KO BARU NAK MASUK DUA DAH MACAM TAK CUKUP TANGAN Hmmmmdalam sedar tak sedar zaman dulu dan zaman sekarang sangat berbeza. Frame la groupset la. Lagipun tak pergi ke tempat sesak dan ramai orang.

Meski fungsinya secara umum sama yakni untuk memudahkan aktivitas manusia evolusi perjalanan teknologi patut kamu ketahui. Kalau gigih dan berkebolehan basikal buruk pun boleh membawa kemenangan. Takkan saya nak naik basikal EL kejadah.

Koleksi pertama saya sudah tentu basikal Raleigh yang dibeli ayah dari kedai pajak gadai dengan harga RM188 pada tahun 1960-an. Pulak tu rege bapak yahudi. 303k Likes 356 Comments - SEMBANG VOICE OFFICIAL PAGE sembangvoice on Instagram.

Tapi memang ada basikal dah cumanya semua basikal EL. Maaf ke hamba saing. Zaman saya kecil-kecil dulu.

Panjang pula kisah nostalgia hamba dan basikal merah tua. Hampir semua daripada kita yang hidup ini mampu menunggang basikal walau kecik besar mahupun dua atau empat roda sekali pun. Memang berat nak setuju sebab tak pernah terfikir nak kena lesenkan pengguna basikal lagi-lagi kena letak nombor plat.

Naik basikal masuk kebun getah cari buah getah nak main congkak. Kalau korang nak tahu terlalu banyak insiden-insiden teruk yang telah terjadi melibatkan penunggang basikal. Teringat aku masa zaman kanak-kanak dulu masa first time nak bawak basikal.

Sebab apa tau zaman sekarang ni ramai yang nak main basikal hanya sebab nak ikut trend je dan bukan disebabkan minat yang mendalam dalam sukan ni. Basikal zaman dulu tidak sama seperti sekarang kini ia sudah canggih malah kerangka basikal model baharu jauh lebih ringan berbanding basikal tuaMinat mendalam terhadap aktiviti sihat itu mendorong individu tertentu berbelanja besar sehingga puluhan ribu ringgit untuk memiliki basikal berkualiti. Sekitar umur 5 6 tahun camtu saya sangat bebas ke sana sini.

Zaman dulu kelajuan tidak sama seperti sekarang. Keluar selepas asar sebelum Maghrib balik. Mengikut rekod basikal itu dikeluarkan pada 1948 bermakna sekarang berusia 68 tahun.

Wah mad respek untuk budak-budak ni. Masa tengok semangat diorang nak bawa basikal tu itulah. Naik basikal masuk kebun getah cari buah getah nak main congkak.

Basikal merupakan sumber transportasi yang sangat mudah. Kalau nak gila sikit dorg race down a hill at the park itself. Aku teringat zaman sekolah aku dulu bila members semua suka lumba basikal dekat park.

Mana tahu dia pun akan dapat basikal baru. Tak lupa juga basikal juga boleh dikatakan kenderaan perta. Keluar main dengan anak jiran lelaki main kejar-kejarSeronok.

Sekarang dah memang tak macam zaman dulu-dulu. Banyak basikal lain yang boleh claim dari tahun berapa dikeluarkan tapi tiada bukti yang boleh menyokong claim-claim tersebut. Sure korang seme ingat benda2 kat bawah nie kan ahahah.

Doakan anak hamba berjaya hujung minggu nanti.

Masihkah Kita Ternanti Nanti Abang Posmen

Rejab V Twitter Bos Cakap Sekarang Da Untung Ade Kemudahan Moto Dulu Dia Naik Basikal Je Aku Pon Tanya Kalau Diberi Peluang Macam Zaman Dulu Surat Macam Ni Banyak Bertambah Dengan Surat

Terima Kasih Sudi Singgah Baju Seragam Posmen

New Hudson New Old Stock Kampung Mari Nostalgia Basikal Tua Nbt

Facebook

Pesan Bonda Anak Zaman Sekarang Semuanya Dah Senang Dan Facebook

100 Itbm Puisi Ideas Books Movie Posters Flying Bird Drawing

Kayuh Basikal 2009

New Hudson New Old Stock Kampung Mari Nostalgia Basikal Tua Nbt

Kelantan Kita April 2013

Uncategorized Gerekers Sungai Petani

Eksplorasi Basikal Malaya

Uncategorized Gerekers Sungai Petani

Nostalgia Basikal Tua Metrotv Harian Metro

Wcy Collector September 2018

Uncategorized Gerekers Sungai Petani

Kayuh Basikal 2009

Kayuh Basikal Cerita Posmen Zaman Sekarang

Pak Ku Miliki Basikal Posmen 1950 An Utusan Digital


You have just read the article entitled Basikal Posman Zaman Dulu. You can also bookmark this page with the URL : https://www.malaysiatoday.online/1999/02/basikal-posman-zaman-dulu.html

Belum ada Komentar untuk "Basikal Posman Zaman Dulu"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel